انواع دزدگیر
در بازار، انواع دزدگیر های مختلفی با اشکال و ظاهر متنوعی وجود دارند. اما در کل، این دزدگیرها ساختاری مشترک دارند. اکثر آنها دارای خط تحریک باز و بسته هستند که حسگرها به آنها متصل میشوند. همچنین، دارای کلید معمولی، سوئیچ آلفا، قفل رمزی یا کلید کنترل از راه دور برای روشن و خاموش کردن دستگاه هستند. مدارهای دزدگیر شامل مدار شارژ باتری برای قطع برق دستگاه و مدار آژیر هستند. همچنین، دزدگیرها گاهاً دارای شمارنده برای ورود و خروج و گاهاً دارای شمارنده برای آژیر هستند. همچنین، ممکن است دارای تلفن کننده خودکار در هنگام تحریک باشند. ریورند اگوستیس، یک سازنده آمریکایی است که این دستگاه را ساخته است.
سیستم های هشدار بی سیم
به عنوان مرحله دوم، شما باید تصمیم بگیرید که آیا میخواهید سیستم دزدگیر شما بی سیم باشد یا به دنبال یک سیستم سیمی هستید. سنسورهای هشدار بی سیم با باتری تامین انرژی میشوند و از سیگنال های رادیویی برای برقراری ارتباط با کنترل پنل استفاده میکنند.
نصب و راه اندازی این نوع سنسورها به طور معمول آسانتر و مطلوبتر است و شما حتی میتوانید خودتان این سیستم را نصب کنید. علاوه بر این، اگر قصد اضافه کردن سنسوری به سیستم را دارید، به راحتی میتوانید این کار را انجام دهید.
همچنین، در صورت جابه جایی خانه، میتوانید سنسورها را جدا کرده و در محل جدید استفاده کنید. با این حال، سنسورهای بی سیم با وجود عملکرد مطلوب، هزینه بیشتری نسبت به سنسورهای سیمی دارند. اگرچه هزینه سیستم های بی سیم بیشتر است و برای سنسورها و کنترل پنل باید باتری استفاده کنید، اما هزینه های ناشی از سیم کشی در سیستم های دزدگیر سیمی نیز ممکن است برای شما هزینه بر باشد. حالا بعد از تصمیم گیری درباره موارد فوق، باید ببینید کدام نوع دزدگیر برای منزل شما مناسبتر است.
دزدگیر فقط آژیر زننده
این نوع دزدگیرها در زمان فعال شدن، صدای آژیری بلند تولید میکنند. اما این صدا ممکن است برای ساکنین اطراف ترسناک و آزاردهنده باشد. این دزدگیرها تنها صدا تولید میکنند و با هیچ جایی و هیچ کسی تماس برقرار نمیکنند. بنابراین، از جلوگیری موثر در برابر سرقت ها جلوگیری نمیکنند. پیش از اقدام به خرید این نوع دزدگیرها، پیشنهاد میشود ابتدا محل زندگی خود را در نظر بگیرید. باید ببینید آیا همسایه ای دارید که با شنیدن صدای آژیر، تماسی با پلیس برقرار کرده و یا نزدیکانی را دارید که با شنیدن صدای آژیر به کمک شما میرسند؟ اگر پاسخ مثبت است، آنگاه این دزدگیرها میتوانند برای شما مفید باشند. برای نصب این دزدگیرها، میتوانید خودتان اقدام کنید یا از یک فرد متخصص کمک بگیرید و برای هزینه نصب، مبلغی را به عنوان دستمزد پرداخت کنید.
نقاط مثبت:
عدم نیاز به پرداخت هزینهای برای قرارداد با شرکتهای امنیتی
داشتن آژیر برای ترساندن سارقین
امکان نصب آسان توسط خودتان
نقاط منفی:
عدم شنیدن صدای دزدگیر در صورت حضور نبودن در محل
احتمال اینکه صدای آژیر به تنهایی بتواند از سرقت جلوگیری کند.

انواع دزدگیر
دزدگیر های تلفن کننده
اگر شما همسایهای ندارید که در صورت فعال شدن آژیر، شما را مطلع کند، بهتر است از دزدگیرهای تلفن کننده (تلفن کننده اتوماتیک) استفاده کنید. این نوع دزدگیرها هنگام فعال شدن، به طور خودکار با شمارههایی که شما از پیش در حافظه آن ذخیره کردهاید (شماره خودتان، خانواده، دوستان و غیره) تماس میگیرند و فرد مورد نظر را آگاه میسازند. به این ترتیب، شما به سرعت از خطر سرقت مطلع میشوید و میتوانید با پلیس تماس بگیرید یا از همسایه خود درخواست کمک کنید. این دزدگیرها به طور معمول دارای اولویتبندی هستند و شما میتوانید در حافظه آنها ۳ تا ۱۰ شماره تلفن را با اولویتبندی ذخیره کنید. در صورت پاسخگویی اولین فرد، دستگاه از تماس با سایر افراد خودداری میکند. علاوه بر این، شما میتوانید با اتصال به دزدگیر، از تجهیزات جانبی همچون هشدار آتش سوزی، نشت گاز یا دکمه اضطراری نیز استفاده کنید.
دزدگیرهای تلفن کننده به دو گروه تقسیم می شوند:
تلفن کنندههای خط ثابت
این نوع دستگاههای تلفن کننده برای برقراری تماس در زمان هشدار، از خط تلفن ثابت منزل شما استفاده میکنند. بنابراین، شما باید بین تلفن و دستگاه سیم کشی انجام دهید.
تلفن کنندههای GSM
این دستگاهها برای گرفتن تماس از سیگنالهای تلفن همراه استفاده میکنند. در این نوع دستگاهها نیازی به سیم کشی تلفن نیست، اما باید یک سیم کارت تلفن همراه را در دستگاه قرار دهید و از شارژ کافی و آنتن دهی مناسب آن مطمئن شوید. قبل از خرید دستگاه، توصیه میشود این موضوع را بررسی کنید.
در یک دسته بندی کلی انواع دزدگیر اماکن عبارتند از:
- دزدگیر های ساده مبتنی بر آژیر و هشدار محلی
- دزدگیرهای اماکن با سیستم آلارم راه دور مبتنی بر خطوط تلفن ثابت
- انواع دزدگیر اماکن بی سیم
- انواع دزدگیر اماکن سیمکارتی
- انواع دردگیر اماکن تحت شبکه
در مقاله قبلی به چیستی دزدگیر ها و اینکه چه قابلیت های دارند پرداختیم ، در این مقاله قصد داریم به انواع دزدگیر ها و توضیجات لازمه در رابطه با آن ها بپردازیم.
انواع دزدگیر – دزدگیر های اماکن ساده مبتنی بر آژیر:
این نسل از دزدگیرهای اماکن، قدیمی ترین نوع آنها هستند. آنها هیچگونه آلارم یا هشدار راه دوری را ارسال نمیکنند. در این نوع دزدگیرها، تنها آژیری که توسط پنل دزدگیر فعال میشود؛ نقش حفاظت از محیط را برعهده دارد. این سیستمها به دلیل آسانی قطع کردن آژیر توسط سارقان، امنیت بسیار پایینی دارند. نسل اولیه دزگیرهای کلاسیک و دزدگیر فایروال نمونههایی از این دسته هستند.

انواع دزد گیر-2
انواع دزدگیر – دزدگیرهای مبتنی بر آلارم راه دور از طریق خطوط تلفن ثابت:
دزدگیرهای مورد استفاده در این سیستمها، به علاوهی ایجاد هشدار صوتی و اطلاعرسانی محلی برای اخراج سارقین، توانایی برقراری تماس با شمارههای ثبتشده در تلفن ثابت را دارند. مشکل این دزدگیرها در قابلیت قطع خطوط تلفن ثابت توسط سارقین است. با این حال، به دلیل هزینه مناسب، هنوز از این نوع دزدگیرها در مناطق شهری پرجمعیت استفاده میشود. دزدگیرهای معمولی، دزدگیرهای فایروال و دزدگیرهای فایو استار از انواع دزدگیرهای موجود در بازار میباشند.
دزدگیر اماکن بی سیم:
در سیستم دزدگیر اماکن، سنسورها باید به پنل مرکزی متصل شده و هشدار را به این پنل ارسال نمایند. وظیفه پنل مرکزی سانترال دزدگیر اماکن است که در پاسخ به هشدار، عکس العمل نشان داده و هشدار محلی و آژیر راه دور را ارسال میکند.
برای اتصال سنسورها از دو زوج و چهار زوج سیم استفاده می شود. در صورتی که استفاده از لولههای توکار برای سیم کشی در نظر گرفته نشده باشد، سیم کشی باید به صورت روکار انجام شود. اما بسیاری از محیط ها مانند منازل و فروشگاه ها از نصب سیم کشی روکار خودداری می کنند اما با استفاده از تکنولوژی بی سیم وایرلس می توان این مشکل را حل کرد.
در این تکنولوژی، سنسورها و تجهیزات دیگر به صورت وایرلس به پنل مرکزی متصل می شوند. باندهای فرکانس ۳۱۵ و ۴۳۳ مگاهرتز بیشترین استفاده را در این سیستم ها دارند.
با این حال، دو مشکل اساسی وجود دارد:
اولاً، شارژ باطری تجهیزات بی سیم که ممکن است به طور ناگهانی تمام شود و دستگاه غیرفعال شود.
ثانیاً، احتمالاً ایجاد نویز و پارازیت در فرکانس رادیویی سیستم و اختلال در عملکرد آن وجود دارد.
دزدگیر اماکن سیم کارتی:
به دلیل آسانی قطع خطوط تلفن ثابت و عدم دسترسی در برخی مناطق، دزدگیرهای سیمکارت خور به بازار عرضه شدهاند. این دزدگیرها علاوه بر هشدار در خطوط ثابت، میتوانند از طریق تلفن همراه هشدار پیامکی یا تماس به مسئولان مکان مورد سرقت را ارسال کنند. مشکل تنها در امکان پارازیت بر روی خطوط تلفن همراه وجود دارد. دزدگیرهای کلاسیک سیمکارتی، دزدگیرهای فایروال سیمکارتی و دزدگیرهای فایو استار سیمکارتی از این دسته محصولات هستند.
سیستم های دزدگیر اماکن تحت شبکه:
انواع دزدگیرهای قابل اتصال به شبکه دارای دو نوع ارتباط هستند:
نوع اول برای ارتباطات داخلی تجهیزات دزدگیر استفاده می شود و از بستر شبکه و آدرس های آی پی بهره می برد.
نوع دوم برای ارسال آلارم راه دور استفاده می شود و از بستر شبکه و وب برای ارتباط از راه دور استفاده می کند.
برای ایجاد ارتباط شبکه ای بین تجهیزات، تجهیزات دزدگیر باید قابلیت اتصال به شبکه و بودن در شبکه را داشته باشند. همچنین برای ارتباط راه دور، یک ماژول تحت شبکه برای سانترال مرکزی استفاده می شود.
دزدگیرهای تحت شبکه برای ارتباط با سیستم های هوشمند و مانیتور کردن مجتمع راه دور استفاده می شوند. برندهای مطرح تجهیزات حفاظتی تحت شبکه مانند پارادوکس دزدگیر و برندهای دیگر از این تکنولوژی پیشرفته استفاده می کنند. به عنوان مثال، دزدگیرهای کلاسیک، فایروال و فایو استار از این تجهیزات پیشرفته برخوردار نیستند.